SFO SOMMERBREV

Kære SFO-børn og forældre.

Så er det skolernes sommerferie, men flere af børnene skal være i SFO-en i dele af ferien.

SFO-en er lukket uge 28,29,30 og også i uge 31. Der var kun to børn tilmeldt i uge 31, og de har fundet andre pasningsmuligheder.

I den resterende del af sommerferien vil vi lave mange sjove ting sammen med de børn, som er her. Der er mellem 8 og 13 børn tilmeldt. Hvis I laver om på de tider, som I har givet os tidligere, så sig det til os, eller send en sms. Det er rart at vide, hvis de ikke kommer alligevel.

Vi vil tage på flere ture, vi giver lige besked til de børn, som er her dagen i forvejen, hvis de skal have andet med end turtaske, madpakke og drikkedunk (selvfølgelig har de stadig skiftetøj liggende, indtil de har sidste dag inden ferien).

Vi skal bl. a. en tur på Gerlis Camping igen, dådyrene havde nemlig ikke fået kid endnu, da vi var deroppe i sidste uge. En tur til Skarregaard, en dag med geocatching sammen med Verner Bak fra Thisted, en dag ved Ejerslev Havn sammen med naturvejleder Peter Appel, og selvfølgelig også en tur til stranden, når vejret tillader det.

Vi skal have plantet og sået i vores nye højbede, Jakob (Mette og Majas far) har lovet at fylde kasserne for os, da vi kun med håndkraft magtede at fylde én kasse. Men det bliver fedt med noget til at dufte til, smage på og beundre.  Skulle man komme forbi, mens vi har sommerferie og se, at der er noget, der trænger til vand, så står der en vandkande, og der er vand i hanen ved enden af SFO-en.

I går var vi på besøg hos Anette i Nice4You, hvor vi var med til at lave glaskunst. De fine trekanter, som børnene lavede skal bruges til reklameskilte, som skal vise vej til Luffe på Molermuseet. Tak til Anette for en hyggelig stund.

God sommer til jer alle

Jane 22807934

Bjarne 60709043

Hanne 29421632

Skolens tlf. 51919876

Sommerbrev

Skoleåret er slut……

– og en lang sommerferie er lige om hjørnet. Først i den forgangne uge fik vi lov til at snuse til sommeren med sol og varme og lange, lyse aftner og nætter, hvor det knap nok bliver mørkt nok til at sove.Nu kommer ferien, hvor vi spredes for alle vinde i mange uger. Derfor dette sommerbrev med praktiske informationer.

Idag får børnene deres skema med hjem og SFO børnene får et sommerbrev, hvor I kan læse om alle de spændende aktiviteter, der er planlagt for dem i sommerugerne. Årsplanen får I tilsendt på mail om en uges tid, når vi er færdige med den sidste planlægning. Ét er sikkert: vi mødes igen mandag den 12. august kl. 8:15 til et nyt spændende skoleår.

Siden sidst

Juni har budt på mange spændende oplevelser. Først og fremmest vores lejrskole i Sønderjylland. Sikken en fantastisk uge. At være afsted hele banden – sammen. Og få lov at få mange store oplevelser – sammen.

Vi er blevet klogere på natur, kultur, geografi, historie og især på krig. Vi har stormet skanser, ladt geværer, haft tunge, uldne, kløende uniformer på, støbt kugler, hvilet i halm, hørt triste historier, lavet pandekager over bål i madteltet, set mindesmærker, været i fangekældre, riddersale, kirker og har læst sørgelige gravstene. Men vi har også ligget på lava, gået gennem ismasser, sejlet mellem isbjerge, set gejsere, kørt i elbiler og på segways, set vilde fysikforsøg, arbejdet med salt, fløjet i faldskærm og balanceret på skyskrabere i New York.

Pyh – og Wauw – og Yes, hvor havde vi en bare en vild god lejrskole.

Og det bedste var og er, at vi var afsted sammen. Det var som at være afsted med sin familie. En stor en af slagsen ganske vist. Men i samme boldgade. Børn og voksne, der kender hinanden, tager hensyn til hinanden og dem, vi møder. Børn og voksne, der kan lide hinanden og er på samme hold. Det er godt at være på det hold.

Og hvad har de så lært?

I dag slutter vi skoleåret med morgensang, fortælling, fælles morgenbord, Tivoli sammen med Børnegaarden, hygge i klasserne og årets drabeligste rundboldkamp. Ligesom vi plejer. Og ligesom vi plejer at opleve, diskuteres der rundt omkring, hvad børn skal lære i løbet af deres skolegang – i løbet af et skoleår. De kommende dage har vi ansatte god tid til det samme. At drøfte indhold og rammer for det kommende års arbejde med og for jeres børn. Men hos os er det ikke kun én gang årligt eller til lærermøderne, vi arbejder med det.

På Naturfriskolen vender vi dagligt, om vi holder kursen, om børnene holder kursen, om noget skal justeres eller slås fast med syvtommersøm:

  • Lever vi op til egne forventninger og fælles målsætninger?
  • Er vi målrettede nok i dansk og matematik?
  • Hvordan integrerer vi naturfag bedst muligt i undervisningen?
  • Bruger vi naturen omkring os optimalt i undervisningen?

Men først og fremmest snakker vi om, hvordan vores børn har det. Hvordan de udvikler sig, samarbejder og om de trives. Rykker de fagligt og socialt? Skal der sættes noget ekstra ind hos én – eller støttes op om en anden?Som lille skole har vi den enestående mulighed at rette og justere her og nu. Vi behøver ikke afvente bevillinger eller godkendelser, men kan sætte ind, når behovet er der. Resultatet er en flok børn, der er læringsparate, nysgerrige, glade og gode til at samarbejde. Det giver en grundtone, der gør det godt at gå i skole – og på arbejde.

Vi er alle glade for at være her. I det friskole fællesskab, der er vores og vokser år for år.

Det er en god erfaring at gå på ferie med.

Og det er en god viden for Jer  at holde ferie på.

Fra den praktiske skuffe

  • Tjek reolen og bordet i musiksalen, knagerækkerne på gangen og skohylderne og tag alt, hvad der er jeres med hjem. 
  • Aflever gerne skolebøger og biblioteksbøger inden SFO’en går på ferie, fredag den 5/7
  • Fripladsansøgninger udsendes efter sommerferien

Vigtige datoer

JULI:

den 6/7 – 2/8: SFO’en holder lukket 

AUGUST:

den 6/7 – 2/8: SFO’en holder lukket 

den 8.: Rengøringsdag, kl 15 – 18 og kl. 18 – 21

den 10: Åben Nordmors. Naturfriskolen tilbyder fortælling mm kl. 11, 12, 13 og 14

den 12: 1. Skoledag efter sommerferien. Alle møder kl. 8:15

uge 33: Skolefotografering – I hører nærmere

den 22 – 24: Kulturmødet på Mors

den 26: Fripladsansøgninger afleveres

VI ØNSKER ALLE EN GOD SOMMER

Lejrskole i Sønderjylland

Kære forældre

Her får I alle nødvendige informationer om vores lejrskole i Sønderjylland. Vi skal opleve og lære en masse – men vigtigst af alt: vi skal være sammen. Hele banden – små, stor og voksne. Det bliver så godt.

I kan følge vores tur på facebook og ringe, hvis I føler Jer alt for forladte 🙂

Læs brevet via linket nedenfor.

/Kirsten

https://drive.google.com/open?id=0B3RIh9IDSfp-QVFzZVVpTWJHamtiQkZKT3hIT2tHcS1tdlhz

Maj-brev

https://drive.google.com/open?id=11M4w0XfH3GUWbJbrg_ukLQQ4ovY-z1k3

Kære forældre

I brevet ovenfor kan I læse det foreløbige program for vores lejrskole, der i år går til Sønderjylland og Slesvig. Det er en historisk inspireret lejrskole, hvor vi blandt meget andet skal i soldaternes fodspor i de dramatiske dage under krigen i 1864.

Vi skal også til Slesvig, opleve Kongernes Jelling og lege os til viden om naturvidenskab og teknologi i Universe. Det bliver en fantastisk tur. Vi forbereder os – og glæder os helt vildt.

Inden da skal vi til koncert. Sang- og Musikskolen holder sommerkoncert torsdag den 23. maj. Det bliver så festligt.

Læs om det hele i maj-brevet og husk at X’e det hele af i kalenderen.

Teater- og Emneuge

Kære Forældre

I får lige en glad forårshilsen herfra med vigtige informationer om næste uge, der  bliver helt speciel.

Uge 15 er dels teateruge for 0. – 3. klasse,  emneuge for 4. – 7. klasse og erhvervspraktik for 8. klasse.

Torsdag er store-teaterdag med

  • Generalprøve kl. 9:30 for Nordmors Børnegaard, Bjergby Friskole, Troldehøj, familie og venner
  • Grande Galla-forestilling kl. 19 for alle. Efter forestillingen er der café med kanelkage og ægte peberbagekager
Læs videre “Teater- og Emneuge”

Foredrag med Jeppe Søe & efterfølgende forældremøde

Torsdag den 27. september kl. 19

Vanen tro indleder vi efterårets forældremøde med et foredrag.
I år bliver det ekstra spændende og relevant, da det er journalist og debattør, Jeppe Søe, der indleder aftenen.
Jeppe Søe fik sidste år stor opmærksomhed, da han holdt sin søn hjemme fra den nationale test i 2. klasse, og han har siden været blandt de hårdeste kritikere af testene.
Vi har valgt at invitere Jeppe, og høre hans vurdering af skolen idag – hvor den kommer fra, hvor den er og hvor den kan bevæge sig hen.

Læs videre “Foredrag med Jeppe Søe & efterfølgende forældremøde”