Nyhedsbrev

Fødselsdage i februar/marts 
den 14 Hanne
den 15 Oliver
den 18 Marie & Victoria
den 23 Ida
Marts
den 21 Laust
den 24 Nikoline, Marie-Louise og Kim

                    Kæmpe tillykke til Jer alle 
Indholdsfortegnelse
Åben SFO & Myretue Møde
Brætspil Uge
Fastelavn
Forældre
samtaler
Brobygning
Corona
Kalender

Åben SFO og myretue møde

Før vinterferien  var de kommende børnehaveklassebørn (Myretuen) på besøg til åbent SFO. 

Det har de prøvet mange gange, for den første torsdag i hver måned er fast dag til besøg for de, der ønsker at gå på vores skole. Men i torsdags fik forældrene også lov at være med fra kl 17. 

Mens børnene legede, passede nogle super søde piger fra 8. klasse dem, så forældrene kunne høre Kirsten fortælle om vores dejlige skole, og hvad der ventede dem lige om lidt. 

Det lød jo alt sammen for godt til at være sandt, så fru Ringgaard havde på forhånd spurgt pigerne fra 8. klasse, om de også ville fortælle lidt om, hvordan det er at være elev på skolen. Jeg vil næsten sige, at det var godt, der ikke var flere lærere til stede – for de ville have fået røde ører af alt den ros, de unge piger havde at give deres skole. 

Bagefter fortalte Kirsten Gro lidt om tiden i Børnehaveklassen Om hvad  børnene skal lære og ikke mindst, hvor meget tid der stadig er til leg i den første tid, hvor det vigtigste er, at de får en god og tryg start på skolelivet. 

Hanne og Jane fra SFO gav deres bud på en dejlig eftermiddag her på skolen og vi sluttede med at spise aftensmad sammen. 

Vi havde en meget dejlig eftermiddag, hvor børnene fik røde kinder af at lege og grine, og de voksne fik snakket med hinanden.

(Billedet er fra 0/1 kl, hvor man- hvis man kikker godt efter, kan se, at det også er vigtigt at der er tid til at have te selskab under et bord. Billeder af de nye elever får I at se, når de starter ☺️)

Brætspil Uge

I uge 6 havde vi reserveret en del af skoledagen til Brætspil. Vores børn spiller generelt meget – men normalt foran en skærm, og ofte online med eller uden virtuelle venner.

Vi ved alle, at brætspil giver den perfekte mulighed for at tilbringe kvalitetstid med venner og familie. Men brætspil er også et effektivt redskab til udvikling og læring. Der er både sociale, pædagogiske og kreative lektioner at tage med sig fra brætspil.

Det var spændende, sjovt og lærerigt for alle, og ugen sluttede med en gedigen skak-turnering. 

Finalen er endnu ikke færdigspillet😲……. – men bliver det måske i morgen fredag.

Vi skal nok kåre vinderen på behørig vis.

Fastelavn

På søndag, den 27. februar holdes der Fastelavnsfest i Nordmorshallen. Det er idrætsforeningen og hallen, der arrangerer. Rasmus kommer også og tjekker jeres udklædninger….. 

Naturfriskolen holder fastelavn på mandag den 28. februar. 

Det foregår præcis, som det plejer:

Vi møder alle udklædte til ukendelighed kl. 8:15 og skoledagen slutter kl. 12 for alle børn. 

Vi holder morgensang, synger fastelavnssange, slår katten af tønden, spiser alt for mange karameller og en enkelt fastelavnsbolle, tager billeder af alle udklædte børn (og voksne 🙈), kårer udklædninger, dronninger og konger. 

Og Poul spiller til det hele – HURRA

Børnene i SFO’en får mulighed for sammen med de voksne at gå rundt i byen og synge og rasle. 

Det bliver en fest.

 

Forberedelserne er i fuld gang 

Mens de yngste børn lærte om fastelavnstraditioner og kreerede fastelavnsris og masker, var de ældste børn i skolekøkkenet, hvor de blandt andet bagte lækre fastelavnsboller til alle.

Skole-hjem samtaler

På tirsdag den 1. marts mødes vi til skole hjem samtaler – i tidsrummet fra kl. 15:30 – 21

I har alle fået en tid hos de forskellige lærere, I ønsker at snakke med. Tjek børnenes tasker en ekstra gang, hvis sedlerne ikke er dukket op derhjemme.

Brobygning

I uge 6 var 8. klasse hjemme og skrive deres årsopgave – og vi savnede dem ret meget. Nu er det snart galt igen.

I uge 10 skal de alle på brobygning. Det betyder, at de skal på introduktionskursus på mindst én ungdomsuddannelse, en erhvervs- eller gymnasial uddannelse. 

Spændende hvad de vælger.

Corona

Idag har vi for sidste gang haft besøg af de kommunale podere. Det var vores yndlings team, der testede os for sidste gang. Fremover tester vi selv børnene, hvis de udviser symptomer på corona. Vi er snart igennem flokken: alle børn på nær tre har haft corona. Otte voksne har ikke været smittede eller syge endnu.

Vi håber, det signalerer, at der er normale tider i sigte. 

Det bliver så godt at undervise klasser, hvor alle er til stede. 

Gode hilsner fra alle på Naturfriskolen

/Kirsten

Kalender

Februar

27 Fastelavn I nordmorshallen

28. Fastelavn på Naturfriskolen

alle møder udklædte og har fri kl. 12

Marts

1 Teater for 5.-6.  klasse. Vi klarer transporten og børnene når at komme til svømning

Skole-hjem samtaler, kl. 15:30 – 21

3 Åben SFO, kl. 14 – 16:30

7 Brobygning for 8. klasse hele uge 10